Grutte Pier [Wa Oars]

Grutte Pier [Wa Oars] Forum
Het is momenteel Za Sep 23, 2017 02:22

Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 22 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: Di Nov 16, 2010 22:42 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
Heb Ubuntu 10.4 installed maar krijg de toetsenbord indeling niet goed.
Het euro-teken moet nu met de rechter alt toets en ik kan alt-cijfer niet meer gebruiken om vreemde tekens te produceren.
Iemand enig idee hoe dat goed te krijgen ?

Anders maar weer terug naar XP :(

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Nov 17, 2010 03:29 
Offline
Forum Admin
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 03:53
Berichten: 972
Woonplaats: Leeuwarden
Ik heb Ubuntu Server 10.04 geinstalleerd met toetsenbord-layout 'USA - International (AltGr dead keys)', maar ik gebruik de euro-key dan ook niet. ;)

_________________
Powered by: Necromancer, Warlock and Sorcerer

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Nov 17, 2010 11:27 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
Vandaag maar terug naar XP en Ubuntu er naast doen.
Moet tenslotte wel gewoon kunnen grazen op onze projecten :Y :Y :Y :Y :Y

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Nov 17, 2010 18:08 
Offline
Team GP Lid

Geregistreerd: Vr Dec 30, 2005 22:35
Berichten: 215
Woonplaats: tegenwoordig reserveduitser oftewel groninger
ik gebruik voor het euro tekentje altijd 3 knoppen op mijn tobo, namelijk EUR

_________________
T E A M: Grutte Pier [Wa Oars]
1 xeon e5420; 2 xeon x5460;1 opteron 2354;2 xeon x5345;1 xeon 5110;1 xeon e5430;1xeon e5405 + 40GB geheugen


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Nov 17, 2010 18:48 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
En ik met XP altijd Ctrl/Alt 5 :Y

XP draait alweer.

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Mrt 16, 2011 09:52 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
Twee dagen zitten klooien met internet.
Browsers wilden ineens sommige sites of delen ervan niet meer laden. Comodo eraf geflikkerd en van alles geprobeerd dus de produktie is een beetje pet vandaag.
Softwarematig was er niets aan de hand, moest alleen het modem 1 keer handmatig resetten }( }( }( }( }(

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Wo Mrt 16, 2011 16:59 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Wo Mrt 17, 2010 10:06
Berichten: 595
Woonplaats: Groningen
mab schreef:
Twee dagen zitten klooien met internet.
Browsers wilden ineens sommige sites of delen ervan niet meer laden. Comodo eraf geflikkerd en van alles geprobeerd dus de produktie is een beetje pet vandaag.
Softwarematig was er niets aan de hand, moest alleen het modem 1 keer handmatig resetten }( }( }( }( }(


Ai, dat is klote om te horen! Maar goed dat het nu weer opgelost is mab.


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Mrt 17, 2011 12:58 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
Sinds gisteravond ligt er een netwerkkaart uit.
De hele reut enkele malen opnieuw installed en verwijderd maar geen verbinding meer.
Eens even om een nieuw kaartje kijken.
Stevig balen }(

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Mrt 17, 2011 15:43 
Offline
Forum Admin
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 03:53
Berichten: 972
Woonplaats: Leeuwarden
mab schreef:
Sinds gisteravond ligt er een netwerkkaart uit.
De hele reut enkele malen opnieuw installed en verwijderd maar geen verbinding meer.
Eens even om een nieuw kaartje kijken.
Stevig balen }(

Heb jij geen onboard LAN-aansluiting? :shock:

_________________
Powered by: Necromancer, Warlock and Sorcerer

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Do Mrt 17, 2011 17:02 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
Theadalus schreef:
mab schreef:
Sinds gisteravond ligt er een netwerkkaart uit.
De hele reut enkele malen opnieuw installed en verwijderd maar geen verbinding meer.
Eens even om een nieuw kaartje kijken.
Stevig balen }(

Heb jij geen onboard LAN-aansluiting? :shock:


Klopt, maar krijg helemaal geen verbinding meer dus nu even een kaartje proberen. Werkt dus niet.

Kaartje krijg ik niet geïnstalleerd.
Ben bang dat er nu een nieuw mobo moet komen. Probeer het nog enkel malen en dan maar zien.
Dan wordt de produktie tot ik een ander bord heb wel even minder.

Het enige wat ik na alle pogingen te zien krijg is een geel driehoekje met een uitroepteken voor twee schermpjes.

EN "beperkte of geen verbindingsmogelijkheden".


Kan geen ip-adres ophalen etc.
winsockfix helpt niet.
Krijg de HD audio drivers ook niet meer installed.

Ben echt bang dat het mobo vervangen moet worden en dat duurt nog wel even.

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 18, 2011 19:44 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
In safe-mode met netwerkmogelijkheden maak ik wel kontakt :( :( :( :(

Iemand enig idee waarom niet als ik windows gewoon opstart.
Comodo ook al uitgeschakeld e.d.

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 18, 2011 22:32 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
En ineens weer verbinding 7(8)7 7(8)7 7(8)7 7(8)7 7(8)7
Snap er niets van, in safe mode MAM laten zoeken, niets gevonden en hijack laten zoeken. Ook niets gevonden.

Maarwekenneniniedergevalweergrazen >:)

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Mrt 19, 2011 13:43 
Offline
Forum Admin
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 03:53
Berichten: 972
Woonplaats: Leeuwarden
Brak kabeltje? :idea:

_________________
Powered by: Necromancer, Warlock and Sorcerer

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Mrt 19, 2011 18:51 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
Theadalus schreef:
Brak kabeltje? :idea:


Nee, in safe-mode niets gevonden.
Heeft een paar uren uitgestaan na alle benodige drivers weer te hebben installed en ineens doetie het weer.
Ben allang blij dattie weer graast en ik niets nieuws hoef te halen.

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 21, 2011 20:47 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
Toch er nog iets aan de hand.
Weer geen verbinding nadat ik de pjoeter opnieuw opstartte.
Eerst maar weer even rusten.

Kan nog steeds geen ip-adres krijgen.
Kabeltje is goed.

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Mrt 22, 2011 23:14 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
Complete reinstall en de handel graast weer.
Oorzaak van de problemen weet ik niet. Dan weer wel en dan weer geen verbinding.
Hoop dat het nu goed blijft gaan.

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Za Mrt 02, 2013 23:21 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
Nu dus Mint maar eens geinstalleerd.
Hoe kan ik nu boinc en een nvidiadriver installeren.
Er wordt vermeld dat dubbelklikken het zou moeten doen maar dan krijg ik " Kon het bestand /home/leo/Downloads/NVIDIA-Linux-x86_64-310.32.run niet openen met de Westers (ISO-8859-15)-tekenset." Andere tekenset nodig en zo ja, welke ?

Had verwacht dat het dermate gebruiksvriendelijk zou zijn dat ik het als een soort xp zou moeten kunnen gebruiken.


De aanwijzingen op de volgende pages gebruikt.

http://www.itworld.com/software/289579/ ... u-12041210

http://boinc.berkeley.edu/wiki/Installi ... _on_Ubuntu

Geen idee nog of het goed werkt.

Vind boinc ook niet terug.

Boinc draait maar vind de gpu projecten niet terug. Heb POEM en WCG toegevoegd maar op dit vind ik alleen SIMAP terug in de manager.

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 04, 2013 20:10 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
Zoals gemeld graast een koetje onder Mint en dat gaat wel sneller dan onder XP. De andere volgt wanneer Mint probleemloos blijft draaien.
Alleen krijg ik geen wuutjes binnen bij POEM@HOME en WCG. Neem aan iets met de driver.

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 04, 2013 21:09 
Offline
Forum Admin
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Zo Jan 01, 2006 18:30
Berichten: 811
Woonplaats: it is hjir smûk.
Ik waag me er niet direct aan.

Zijn er wel linux clients voor die projecten.

_________________
1 april..

Wer binne myn EURO's
http://www.eurobilltracker.com/?referer=10895


Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Mrt 05, 2013 13:16 
Offline
Forum Admin
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 03:53
Berichten: 972
Woonplaats: Leeuwarden
Het installeren van BOINC onder Linux (Ubuntu Desktop/Server) doe ik liever handmatig, zodat ik zelf in de hand heb welke versie er geinstalleerd wordt.

Dus:
1. Software downloaden van BOINC site, commando: 'wget http://boinc.berkeley.edu/dl/boinc_7.0. ... ux-gnu.sh'
2. Installeren BOINC, commando: 'sh boinc_7.0.28_x86_64-pc-linux-gnu.sh' (evt. 'sudo' gebruiken), BOINC wordt dan geinstalleerd in een sub-directorie /BOINC van de directorie waar het .sh bestand staat.

_________________
Powered by: Necromancer, Warlock and Sorcerer

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Mrt 05, 2013 15:13 
Offline
Team GP Lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 09:20
Berichten: 1397
Woonplaats: Harkema
En welke nvidia driver haal je binnen en hoe ?
Als ik Synaptic gebruik staan er veel files en ik zou niet weten welke te downloaden/installeren.

_________________
2 x Phenom II X4 945 / EVGA GTX460/768MB/SC + EVGA GTX460/1GB/FTW


Omhoog
 Profiel  
 
 Titel:
BerichtGeplaatst: Di Mrt 05, 2013 18:09 
Offline
Forum Admin
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Dec 22, 2005 03:53
Berichten: 972
Woonplaats: Leeuwarden
mab schreef:
En welke nvidia driver haal je binnen en hoe ?

Eigenlijk installeer ik nooit nVidia-drivers, Linux-bakken zijn allemaal servers met niet-noemenswaardige (onboard) VGA-kaarten/chips. :(

Je kan even op de volgende link kijken: http://www.noobslab.com/2012/10/install ... buntu.html

_________________
Powered by: Necromancer, Warlock and Sorcerer

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 22 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.